dimarts, 1 d’octubre del 2013

AC1.AUTOAVALUACIÓ

QUESTIONS DE DESENVOLUPAMENT BREU
1. ¿Creus que el progrés en el coneixement tecnològic i científic determina i garanteix el progrés econòmic i social? Contesta clarament i justifica la resposta. 
Penso que avui en dia aquests dos conceptes es troben molt lligats, no crec que     determini ni garanteixi el progrés econòmic i social actual, però si que des de fa unes     dècades he observat que hi té una gran influència.
2. ¿Estàs d’acord en què la constant fonamentació científica de les diferents tecnologies és garantia de la neutralitat ideològica d’aquestes tecnologies? Què en penses? 
No, no hi estic d'acord, penso que el fet que es tracti d'una fonamentació científica no     justifica la seva neutralitat, penso que tota explicació, encara que es consideri     científica, ve recolzada per unes ideologies o unes altres. 
3. Expressa el teu grau d’acord: Tenir present les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) abans, durant i després de qualsevol activitat d’ensenyament-aprenentatge és un requisit indispensable actualment.
 
Penso que es tracta d'una gran eina d'ensenyament-aprenentatge, tot i així, no crec que     es tracti d'un requisit indispensable, sinó que es tracta d'una eina més en el nostre     ventall educatiu.
4. ¿Quines són les causes que originen els profunds canvis que estem patint en tots els àmbits en els darrers anys? 
Penso que ens trobem amb moltes causes i a la vegada molt diferents que han potenciat     i potencien els diversos canvis que s'estan desenvolupant; la revolució tecnològica, la     crisi econòmica, canvi perspectiva educativa, canvi valors socials, etc.
5. Defineix en una frase i digues quin és l’objecte d’estudi, en una segona frase, de la Tecnologia Educativa.La tecnologia educativa, l'entenc com l'art d'aprendre mitjançant les noves tecnologies     de la informació i comunicació i com a objecte d'estudi penso que intenta buscar noves     formes d'aprenentatge i de comunicació.
6. Posa un exemple de transmissió de coneixement i un altre de construcció del coneixement Segons el meu punt de vista, un exemple de transmissió de coneixements faria     referència a ensenyar un aspecte de la vida. Exemple, mecanisme d'una suma. Pel que     fa a la construcció de coneixements, descobrir entre diferents membres com arribar a     aquell coneixement. Exemple; construcció del mecanisme que s'utilitza per sumar.
7. Expressa el teu grau d’acord amb la següent afirmació i argumenta el perquè: “El context és part del coneixement que la persona utilitza per tal d'explicar i donar sentit a una idea".Estic bastant d'acord amb l'afirmació ja que segons el context en el qual ens trobem el     coneixement variarà. Per posar un exemple, no és el mateix parlar del concepte     educació al nostre país que a l'Àfrica per exemple. Ja que segons la cultura i les     prioritats socials de cada zona es creurà convenient potenciar certs coneixements i     habilitats en els ciutadans.
8. ¿Has pensat en la possibilitat d’adaptar l’entorn de la UOC a les teves necessitats i les dels teus companys i professors (opció Personalitza)? Inclusió del missatge al qual es respon (el lector tindrà una idea del que origina i els detalls del teu missatge), número de missatges visualitzats en les bústies compartides (útil quan hi ha molta comunicació a algunes bústies), signatura de correu (per facilitar la comunicació i  posar a un clic de distància altres mitjans de comunicació teus...?La veritat es que aquesta opció la tinc força descuidada, ja que per a mi, l'entorn virtual      només es tracta d'una eina d'aprenentatge. Un cop ja he contactat amb els diferents     membres de l'entorn és quan em dono a conèixer amb més profunditat.
9. Comptes amb els coneixements previs que el Pla docent indica per poder ser eficaç durant el desenvolupament de l’assignatura? Fins a quin punt? Pots instal·lar programari, iniciar l’exploració de nou programari pel teu compte, gestionar arxius i comptes amb una actitud positiva cap a web 2.0? Ets capaç de llegir en pantalla (buscar paraules, fer servir l’índex amb hipervincles, moure’t en el document...? i mantenir uns apunts digitals on acumulis la informació de diferents fonts?Penso que sí, la meva actitud vers les noves tecnologies es positiva tot i que no em     considero una experta, fa temps que treballo amb l'ordinador el qual em desperta     curiositat, inquietuds i ganes d'investigar. Hi ha elements d'última hora que han anat     sortint ja fa un temps que encara no domino del tot, com el tema núvols, però que tinc     ganes d'explorar i posar en pràctica.
10. Situa’t de 0 a 10 (0 gens d’acord 10 molt d’acord)TE2) L’objecte principal de la Tecnologia Educativa és oferir un bon ventall de tècniques per als docents:
CC2) Aprenc tant dels companys com dels materials i consultors: 10
TC1) Els professionals de l’educació han de ser competents en les tècniques que asseguren la correcta transmissió del coneixement : 10
DT2) La tecnologia es basa en la ciència per la qual cosa és neutral en relació a     prejudicis, valors i actituds:6
CC1) Les aules de la UOC són una comunitat d’aprenentatge: 9
DU2) Els debats virtuals suposen perdre força hores amb poc benefici personal: 5
TE1) La Tecnologia Educativa per a psicopedagogs consisteix en assegurar un bon     domini de les TIC: 7
DU1) Els debats a la UOC poden millorar moltíssim: 7
TC2) Les TIC són necessàries per transmetre els continguts als alumnes: 7
DT1) El canvi tecnològic determina el canvi social: 4
MAPA DE CONCEPTES
Insereix en aquest document un mapa de conceptes sobre la relació entre Ciència, Tecnologia, Societat i Educació que, prèviament, hagis realitzat a llapis i paper (o amb algun programa) i escanejat o fotografiat.


11. Comenta el teu grau de compromís en relació als coneixements previs que has reflectit en aquest document. Fins a quin punt creus que els defensaries davant d’un tribunal? Creus que poden canviar els teus esquemes en un futur proper?
El meu grau de compromís en relació al que exposo en els paràgrafs anteriors es fonamenten bàsicament en la meva experiència personal i de recorregut vital. Tot i que     sempre he estat en contacte amb les noves tecnologies no les he explotat de forma     profunda ni he fet una indagació i investigació a fons. Em defensaria exposant què la idea que tinc l'he adquirit a partir d'experiència i vivències. No soc una persona la que     pensi que totes les coses es troben en un punt o en un altre, tot té un punt d'ambigüitat segons el punt de vista que es consideri. Sí, segurament els meus esquemes ja no seran iguals als del punt de partida, espero i desitjo que a partir de la construcció de coneixements que portem a terme els participants en l'assignatura, pugui incorporar nous aprenentatges.
CONCLUSIONS
12.     Quines primeres impressions reps en realitzar aquesta primera activitat?
Les impressions són bones i estic receptiva als aprenentatges que es plantegin. Penso que serà una assignatura en la que es plantejaran moltes coses i que com tot en la vida, anirà en funció del grup que conformem l'aula, així que entenc que els aprenentatges que es puguin anar plantejant aniran en funció de la responsabilitat i motivació que anem desenvolupant.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada